9.september kell 11-17.00

Lindakivi puiestee (kirbuturg) // Võru 11 hoov (töötoad)

 

Sinu vana on kellegi uus – anna asjadele uus elu!

Ootame Sind, Su sõpru ja naabreid kirbukale kauplema, ostma ja vahetama ning niisama mõnusalt aega veetma!

 

Kirbuka raames pannakse alus ka Laagna linnaaiale (võimalus saada enda oma aialapike!) ning jagatakse praktilisi aiandusteadmisi. Lisaks arutame jagamismajanduse töötoas, kuidas on võimalik naabrite vahel paremini jagada/vahetada teenuseid, tööriistu ja muid asju.

 

Kirbukale on oodatud:

  • – kasutatud riided, jalanõud, esemed, mööbel, elektroonika, mänguasjad
  • – taaskasutatud asjadest tehtud käsitöö
  • – küpsetised, sügisannid aiast ja moosivarud keldrist

Kauplemistingimuseks on, et kogu kaup peab olema puhas ja taaskasutuseks kõlblik. Annetada ei saa mööblit, raamatuid ja kineskooptelereid.

Soovijatel on võimalus teha head ning annetada kohapeal riideid ja esemeid vähemkindlustatud peredele ja loomade turvakodudele.

Osalema on oodatud nii ettevõtted, MTÜ-sid kui ka eraisikud! Kirbuturul osalemine ainult eelregistreerimisega: http://bit.do/lasnakirbukas2017

 

ERAISIKUNA

Osalemistasu 5€ pool lauda (1m) või 10€ terve laud (2m) saab tasuda pangaülekandega MTÜ Lasnaidee LHV EE477700771001575180 kontole selgitusega “LasnaKirbukas 2017 osalemistasu” Makse laekumisel loetakse teie osalemine kinnitatuks.

NB! Osalustasu ei tagastata.

 

ETTEVÕTJANA/ MTÜ /ASUTUS

Ettevõttetel, MTÜ-del ja teistel asutustel palume kokku leppida täpsed osalemistingimused aadressil meerimall@lasnaidee.ee (palume täpsustada inventari ning pakutavate kaupade/teenuste kirjelduse).

 

 

Lisaks toimub ☞ KAKS TASUTA TÖÖTUBA ☜

Palume registreerida töötubadele, et oskaksime arvestada osaliste hulgaga ning mõistaksime paremini inimesi, kellele läheb meie korda tegevus. 🙂

 

12:00-15:00 Kogukondliku linnaaianduse töötuba – teadmiste vahetamine ja ühispeenra rajamine MTÜ Rabarber juhendamisel.

Tahaksid proovida ise oma porgandit kasvatada või teha seda teiste aiandushuvilistega üheskoos?

Liina Metsaots ja Liis Pihl MTÜ Rabarberist näitavad, kuidas ehitada looduslähedast tee- ja maitsetaime peenart, tutvustavad permakultuurist inspireeritud aiandusvõtteid ning annavad nõu, kuidas alustada kogukonnaaeda.

Permakultuur on laialt levinud loodusest lähtuv elustiil, mis jäljendab võimalikult palju looduslikke mustreid. Iga isekasvatatud kapsas või tomat on suureks abiks keskkonnasäästliku eluviisi edendamiseks, mis on vajalik meie planeedi jätkusuutlikuks arenguks.

Tule ja kasvatame koos elava linnaruumi nimel!

Registreerimine –http://bit.do/kogukonnaaed

 

15:00-17:00 Jagamismajanduse töötuba – jätkusuutlik ressursside jagamine keskkonnaekspert Kristjan Piirimäega. Registreermine – http://bit.do/jagamismajandus

9. septembril toimub Lasnamäel meeleolukas LasnaKirbukas ja põnevad töötoad
9. septembril toimub Lasnamäel meeleolukas LasnaKirbukas ja põnevad töötoad

Written by Maria Derlõš