Taaskord toimub Lasnamäe avarustes sumedatel augustiõhtutel tasuta vabaõhukino! Võta pere, sõber ja naaber kaasa ning saa osa erakordsest elamusest! 

Filmivaatamisele eelneb avalik arutelu (u 45 min) filmitegijate ja asjatundjate osalusel. Kõik filmid on originaalkeeles eesti ja vene/inglise subtiitritega! 

Filmilinastused toimuvad Lasnamäe kolmes eri paigus. Et keegi ära ei kaoks, jälgi juhiseid evendi seinalt ja googlemaps kaardilt – http://bit.do/lasnakino2017

Et saaksime teile kõigile pakkuda head filmielamust, palume täita väike check-in, et saaksime inimeste arvuga arvestada ja oleksime ka teadlikumad, kellele meie tegevus korda läheb 🙂 
http://bit.do/lasnakino_check-in_2017

Mugava filmielamuseks võta kaasa enda istumisalus, tool, pleed, padi jms. VIP kohad (loe: seljatoega ülimugavad lebolad) on esimestele tulijatele!

Sündmus on kõigile tasuta!

Aitäh Briti Nõukogule toetuse ja usalduse eest! Kniks ja kraaps!
Kontakt: +372 5110290; lasnaidee@gmail.com 

PROGRAMM 


R 18. аugust 20:30 
ıllıllı Sangarid ıllıllı 
Komöödia, 2017 rež Jaak Kilmi
Asukoht: Kivila park (Kivila 42 maja taga)
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=DOAgslk9Vno
NB! Alla 12a keelatud


Kolm Eesti kutti põgenevad 1980ndatel Nõukogude Liidust välismaale, et vabas maailmas elada just nii šeffi elu nagu nähtud telesarjades „Miami Vice“, „Knight Rider“ ja „Santa Barbara“. Sõbrad võetakse svenssonitemaal vastu kui tõelised kangelased, kes murdsid läbi raudse eesriide. Kui aga meediakära vaibub, avastavad sangarid, et neist on saanud tavalised tülikad sisserändajad. Äraelamiseks tuleb hakata tegema midagi nii nõmedat nagu… töö! Poisid pole siiski loomult allaandjad ja üritavad uute pööraste plaanidega läänemaailmas läbi lüüa. Nüüd aga lähevad asjad hoopis hulluks.



L 19. august 20:30
ıllıllı Nõukogude hipid ıllıllı 
Dokumentaalfilm, 2017 rež Terje Toomistu
Asukoht: Arbu-Liikuri haljasala (Arbu 15 lasteaia juures)
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=w_XkG0PvQKI

Dokumentaalfilm on pöörane ja tugevalt unikaalsetel ning ennenägemata arhiivimaterjalidel põhinev lugu lillelaste elust. Omamoodi roadmovie’na on see sõit Nõukogude Liidu hipiliikumise jälgedes. Režissöör Terje Toomistu lugu viib vaataja 1970ndate psühhedeelsesse undergroundi, kus rock-muusikast joovastunud pikajuukselised noored lõid range režiimi kiuste oma maailma.



P 20. august 20:30
ıllıllı Mitte keegi peale sinu ıllıllı 
Lühifilmide kasett 
Asukoht: Pae park (punase silla juures)
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=iru7_CKIzbw

Kuue noore filmitegija kassettfilm “Mitte keegi peale sinu” näitab kuues erinevas variatsioonis üksikinimest, tema igatsusi, valikuid ja vastutust. Kui pidu ükskord läbi saab, avastame end üksinda voodis, silmitsi oma valesti tehtud valikute, valesti elatud elu ja tühja taaraga. Sel hetkel pole meil kellelegi muule loota kui iseendale. Aga ka kõige lootusetumas olukorras on meil võimalus tegutseda.

Kassetti kuuluvad kuus lühifilmi, mida näidatakse tervikseasina: Maria Reinupi “Mai”, Janno Jürgensi “Distants”, Margus Paju “Kaastundeavaldus”, Ivan Pavljutskovi “Ivanipäev”, Kaur Koka film “Olga” ning Triin Ruumeti film “Tupsu”. 

18-20.august Lasnamäel saab taas nautida avaõhukino

Written by Maria Derlõš